Forfatterne av boken. SpeakLabs Siri Lill Mannes og Vidar Hansen.

Kunsten å lese kroppsspråk – ute nå!

”Det finnes ikke ett enkelt ansiktsuttrykk som betyr løgn. Det er summen av tegn som viser at noe ikke stemmer” forteller Vidar Hansen.


Tekst: Tord Eiken


Nå er boken endelig ute! Kroppsspråkekspert Vidar Hansen debuterer med boken ”kunsten å lese kroppsspråk”. Den tidligere politimannen forteller hvordan du kan lese og bruke kroppsspråk i hverdagen.

Dramatisk start

Hansens politikarriere begynte dramatisk og endte nesten likeså. En tragisk hendelse på jobb gjorde at Hansen var klar til å levere inn politiskiltet. Det skjedde heldigvis ikke. Han ble overtalt til å fortsette i politiet. Det var her han fikk utviklet sitt unike blikk for det tause språket. Han fikk tidlig føle på kroppsspråkets betydning – et språk som kunne skille mellom liv og død. Han erfarte raskt at ordene ikke fortalte hele historien. Blikk, smil og kroppsspråk kunne fortelle noe helt annet. Det var noe som ikke stemte.

Vidar Hansen utenfor politihuset i Bergen

Tankeleseren

Som spaner lærte Hansen at mye ble sagt mellom ordene. De fleste har fortalt en løgn i løpet av sitt liv, men noen lyver mer enn andre. Kriminelle nektet til tider å bli avhørt av ”tankeleseren” Vidar Hansen. Hansen og makkeren endte opp med politiprisen for blant annet uvanlig mange pågripelser.

Boken

I den nye boken ”kunsten å lese kroppsspråk” forteller Hansen om hvordan du kan lese og tyde kroppsspråk. Du lærer om hvordan kroppsspråket påvirker omgivelsene – og hvordan det påvirker deg selv. Dette er konkrete ting du kan dra nytte av i hverdagen.

 

Stemmer forskningen?

Hansen er åpen om at forskningen ikke har funnet grunnlag for å si at kroppsspråket kan avsløre løgn. Han er likevel sikker på at det fungerer. Til medforfatter Siri Lill Mannes forklarer han det slik:

– Det må bety noe. Studiene bruker ofte studenter som kommer inn og får beskjed om å fortelle en løgn. Problemet er at løgnen ikke betyr noe for deg.

Som politi møtte han gang på gang personer som prøvde å lyge seg ut av alvorlige forhold.

– Sitter du i avhør og er siktet for noe alvorlig, så betyr det mye mer for deg. Da blir det verre å skjule de kroppslige reaksjonene.

I boken får du vite om de ulike delene av kroppen og hva de forteller. Du får også flere historier fra Hansens liv og karriere. Historier der kroppsspråket har spilt en viktig rolle i få frem sannheten.

 

Boken er ute nå og kan kjøpes HER 

 


Kommentarer er stengt.