20190705_101246

Sommerboost i Bergen

SpeakLabs sommerskole arrangeres for 5. år på rad, 29. juni – 3. juli 2020.

Her kan du lese hva fjorårets deltakere fikk bryne seg på.


Av: Tord Eiken


Hva sier du når mikrofonen trykkes i fjeset?

Hvordan taler du trygt med nervene i høyspenn?

Hvordan engasjerer du andre med fagstoffet ditt?

– Dette var noen av temaene under årets sommerskole hos SpeakLab.

Foredrag om kroppsspråk av Vidar Hansen

Begynte brått

12 smånervøse og forhåpningsfulle kursdeltakere møtte opp til åpningslunsj, mandag 1. juli. Med kaffekoppen full begynte praten å spre seg, og de fikk raskt prøve seg foran publikum. Alle kom seg helskinnet gjennom ilddåpen.

På ettermiddag og kveldstid var det sosiale arrangementer. Friidrettsstjernen Kjersti Tysse Plätzer hadde med seg en god gjeng i Stoltzekleiven og på byvandring. Tidligere politibetjent Vidar Hansen demonstrerte hvordan kroppsspråk kan brukes og tolkes. Hansen er også blitt en dreven underholder – noe elevene fikk oppleve i praksis.

Hvordan takle mikrofonen?

kursdeltakere i Stoltzekleiven

Tidligere journalist i TV2, Ove Sjøstrøm, ledet kursets medietrening. Han sier dette om årets kurs:

– Absolutt alle blir nervøse når de får et kamera og en mikrofon opp i ansiktet. Og da kan det gå helt i ball. Du klarer ikke å formidle budskapet ditt på en god måte, sier Sjøstrøm og slår fast:

– Da er det bare én ting som gjelder: Å øve og atter øve. Jeg synes årets deltakere var veldig sporty som kastet seg ut i ukjent farvann. Samtlige ble ganske gode underveis, og vil klare seg bra både på radio og i en direktesending på TV.

Les også: Gjensyn gav nytt boost!

Les også: Fem dager på teppet

Økte presset

Torsdags kveld var ”loftet” på instituttet omgjort til scene. Det var tid for å prøve seg under press i mer høytidelige omgivelser. Innleggene fikk frem både latter og ettertanke. Forskjellen mellom mandag og torsdag var enorm. På scenen stod det kompetente formidlere som fanget publikum med innlegg om alt fra søppelhåndtering til ledelse og strømpebukser.

– Det er rørende å se fremgangen. Alle leverte sterke presentasjoner. Dette hadde fungert også på en stor scene.

Sier instruktør og daglig leder i SpeakLab, Siri Lill Mannes.

utlevering av diplom

Starten på fortsettelsen

Kurset ble avsluttet fredag, med utlevering av diplom og visning av årets Boost Camp-film. SpeakLabs fjerde sommerskole ble et nytt høydepunkt for oss på instituttet. Vi takker en kjempegjeng for god innsats.

Lykke til videre!

 


Vil du delta på sommerskolen?

Dato for Boost Camp 2020:

  • 29. juni – 3. juli, Solstrand hotell.

Trykk HER for kursinformasjon

Trykk HER for påmelding


 


Kommentarer er stengt.