Portrett

Lær av Sherlock Holmes

– Å forstå kroppsspråk, hjelper deg å avsløre løgn. Alle kan lære det.

Det er ingenting overnaturlig.

Det understreker eks-politi Vidar Hansen. I sommer er han instruktør i kroppsspråk på SpeakLabs Boost Camp.


Tekst: Tord Eiken


De siste årene har han forbløffet tusenvis av mennesker med å lese folks tanker i all offentlighet. Spesialiteten er å avsløre løgn. Han gjør det gjerne på scenen foran statsministre, toppsjefer eller med flere hundre mennesker i salen. Eller på tv, med sjokkerte programledere på andre siden av bordet.

Men Vidar skal demonstrere sine ekstreme ferdigheter under press. Han kan også bli nervøs. Risikoen for å bomme, er alltid til stede.

Noen få ganger skjer det også. I dette intervjuet med Siri Lill Mannes forteller Vidar om noen av sine sterkeste opplevelser på scenen, hvordan folk reagerte og hvordan det endret måten han tenker på.

Saken fortsetter under intervjuet

Det meste av tiden løser den tidligere politimannen oppgavene uten problemer.

Hvordan er det mulig å tyde fysiske signaler så raskt og presist, kanskje kun ut fra nyanser i ansikt og stemme?

Vidar er klar på at det ligger mye trening bak det han kan i dag. I årevis var jobben hans å vurdere folk i stressede situasjoner. Det kunne være under biljakt, husbråk, narkotikaspaning eller som eskorte for kongelige.

Han har drevet spaning, etterretning og andre politioppdrag i byer som Oslo, Bergen og Haugesund. Hele tiden jobbet han med å øke kunnskapen om kroppsspråk. Det gav resultater. Ryktet om politimannen som så rett gjennom deg, spredde seg raskt i kriminelle miljøer. Noen skrev brev til politistasjonen. De sa ja til å la seg avhøre, så lenge de slapp å møte Vidar Hansen.

I 2010 fikk Vidar Politiprisen for flest pågripelser sammen med sin makker. Kort etter sa han opp. Han ønsket å utvikle seg på sitt spesialfelt. En ting er han sikker på: Potensialet i å forstå kroppsspråk er enormt. I år er han en av instruktørene på Boost Camp i Bergen.

Han lover deltakerne tips de kan bruke straks.

– Hva tilfører bakgrunnen din som politi?

– Det tilfører alt! sier Vidar bestemt. – Jeg vet at det jeg sier funker på gata.

Møt Vidar og lær mer om kroppsspråk på sommerens Boost Camp i Bergen, 1.-5. juli.

 

For mer informasjon eller påmelding:

Kontakt oss  //   Påmelding

 


Kommentarer er stengt.