Bilde av deltaker

Ta steget du også – du risikerer bare å bli bedre

– Jeg har vært på en del lignende kurs, men dette har så langt vært det aller beste!

Les hva deltakere sier om årets Boost Camp i kommunikasjon. Du kan allerede nå sikre deg plass på Boost camp 2018.


Av: Ove Sjøstrøm


 

Bilde fra klasseromKan alle bli bedre i muntlig presentasjon? Svaret er ja. Bare spør dem som brukte en uke i juli i 2017 på SpeakLabs sommerskole. En av dem som tok steget ut av komfortsonen var spesialrådgiver Jostein Farestveit fra Hordaland fylkeskommune.

– Jeg holder mange presentasjoner eksternt og internt i jobben min. En klassisk presentasjon for mitt vedkommende er bruk av Powerpoint med mye tekst. Det kan fort bli kjedelig for tilhørerne.

Hva er en god formidler?

Farestveit meldte seg på sommerskolen for å bli en bedre formilder. Han mente selv han hadde mye å ta tak i da vi snakket med ham tidlig i kurset:

– Det går på stemmebruk, hvordan jeg best kan bruke visuelle hjelpemidler og ikke minst hvor jeg skal plassere disse lange armene når jeg skal holde en presentasjon, slo han fast med et smil.

Årets sommerskole hadde som i fjor fem instruktører med ulike spesialfelt. I tillegg til Siri Lill Mannes, Arne Møller og Ove Sjøstrøm, bidro eks-politimannen Vidar Hansen og den tidligere OL-medaljøren i friidrett, Kjersti Tysse Plätzer.

Les mer: Publikum under press

Les mer: Hvordan avslører du en løgn?

Bilde av båttur

SOSIALT: Båttur i Vågen var en av de sosiale aktivitetene under årets sommerskole.

På fem dager fikk deltakerne bryne seg på et variert program, blant annet med kroppsspråk, stemmebruk, stressmestring, historiefortelling, effektiv bruk av sosiale medier og hvordan opptre i media.

På kveldstid var det frivillige uteaktiviteter. Deltakerne kunne følge av OL- og VM-medaljør i friidrett, Kjersti Tysse Plätzer, på tur til Fløyen, få en guidet runde i Bergens indrefilet Nordnes, eller utfordre hverandre i steintøffe Stoltzekleiven.

– Det beste kurset

Sivilforsvarsinspektør Eivind Hovden må ofte svare på spørsmål fra pressen ved ulykker og kriser.

– Sommerskolen var veldig bra. Jeg fikk veldig mye kunnskap på kort tid, sier han og trekker frem de praktiske øvelsene:

– Vi fikk virkelig prøve oss utenfor komfortsonen. I tillegg var det mange spennende vinklinger på ulike tema som er veldig relevant for min jobb. Instruktørene vet hva de holder på med, sier han og gir sommerskolen denne attesten:

– Jeg har vært på en del lignende kurs, men dette har så lang vært det aller beste!

Bilde av deltakere

FIKK PRØVD SEG: Alle deltakerene fikk føle på hvordan det er å stå foran et publikum

Høy Puls

Mange har høy puls når de blir kalt frem på det røde teppet i klasserommet. – Det verste er rett før jeg begynner å snakke. Da slår pumpen hardt, forteller Jostein Farestvedt etter å ha vært i ilden. Han bruker teknikkene han nettopp har lært for stressmestring:

– Pusteteknikkene vi lærer er effektive. Særlig hvis jeg klarer å ta små pustepauser mens jeg snakker

 

Teori og praksis

I løpet av uken i juli fikk alle deltakerne prøvd seg på hvordan bruke stemme, kropp, hjelpemidler og dramaturgi for bygge opp en god presentasjon.

– Kursopplegget er praktisk innrettet med en god teori i bunn. Dette er veldig lærerikt, slo Elin Austevoll fast.

Og utover uken steg både kvaliteten på presentasjonene og selvtilliten hos kursdeltakerne.

Jostein Farestveit er enig:

– Det er utrolig lærerikt. Jeg kjenner progresjonen selv, og håper de andre ser det også, sier han.

Se video fra årets sommerskole (saken fortsetter under videoen):

Finale siste kveld

Siste kveld på sommerskolen er det fest hos SpeakLab. Her holdes den avsluttende og store presentasjonen. Deltakerne har forberedt og jobbet med den gjennom hele uken. Når de nå inntar det røde teppet, er de knapt til å kjenne igjen fra første dag.

Applausen runger under takbjelkene for hver og en. Stemningen stiger i takt med at flere er ferdige og kan slappe av. Når instruktør Arne Møller henter gitaren og avslutter kvelden med et rockeinnslag, hiver mange seg med i dans. Siste dag er det avslutning med utdeling av diplom. Helt på tampen av kurset, spør vi Elin Austevoll igjen:

– Er det noe som har overrasket deg?

– Ja, på mange måter hvor enkelt det er, sier Elin og slår fast:

– Jeg har nå fått trygghet til å ta teknikkene i bruk.

 

Kontakt oss HER for påmelding til Boost Camp 2018


Ett svar til “Ta steget du også – du risikerer bare å bli bedre”

  1. […] Les mer: Ta steget du også – du risikerer bare å bli bedre […]

Legg igjen en kommentar