Utrygg foran publikum? Det handler om øvelse

Er du mellom 15 og 20 år og vil utfordre deg selv?  Nå kan du lære hvordan du blir trygg foran et publikum.


Av: Ove Sjøstrøm


Å holde en presentasjon, eller fremføre en tale, er en skremmende tanke for mange. Men både på skolen, universitet og i arbeidslivet kommer du garantert til å bli utfordret på å holde presentasjoner i ulike sammenhenger.

Jo tidligere du lærer om talekunst og presentasjon, jo bedre rustet blir du når det gjelder.

Praktiske øvelser

SpeakLab har utarbeidet et kurs for elever i videregående skole og andre interesserte i alderen 15 til 20 år. Kurset holdes lørdag 25. mars fra klokken 10 til 17.

– Vi deler deltakerne inn i små grupper når vi øver. Ellers blir det korte teoribolker som går på stemmebruk, kroppsspråk og struktur, sier Arne Møller, kreativ leder i SpeakLab.

Mesteparten av tiden på kurset vil bli brukt til praktiske øvelser. Å bli god foran andre krever trening. Og med trening senker du terskelen for å ta ordet.

– Det handler om en trygghet. Etter kurset skal du skal tørre å bruke stemmen din og fremme egne meninger på en sikker måte.

Viktig ferdighet

I fjor var SpeakLab med å arrangere talekonkurransen «Ta ordet!»  sammen med Universitetet i Bergen. Konkurransen er for elever i den videregående skole. Tanken er å hjelpe unge mennesker til å kunne bli en del av det offentlige ordskiftet, og dermed en aktiv del av demokratiet vårt.

– Altfor mange forblir tause, fordi vi ikke tør å heve stemmen vår. Er du sjenert eller tilbakeholden gjør det ikke saken lettere. Dette kurset vil hjelpe deg over en barriere, slik som elevene i talekonkurransen klarte i fjor høst. Dette er en viktig ferdighet alle burde trent på, sier Møller.

Du kan lese mer om vinneren i talekonkurransen her: Cecilie vant «Ta ordet!»

Kan bli en døråpner

– Det handler om å kunne formidle det du kan, sier Møller og fortsetter:

– Det kan bli en døråpner for deg. Vi vet om flere som har fått nye karrierer etter å ha vært på kurs. Fordi de har lært å beherske «disiplinen» og frykten slipper taket.

– Hvor mye koster det å delta?

– 1500 kroner per deltaker.

– Hvor mange er det plass til?

– Vi har seks deltakere per gruppe for å få maks ut av treningen. Så får vi se hvor mange grupper vi har instruktører til, sier Møller og ler.

Instruktørene fokuserer på dine sterke sider og hjelper deg å utvikle disse videre.

– Vi kan love deg et nyttig og lærerikt kurs – og mye gøy, avslutter Møller.

Neste kurs: 25. mars kl. 10.00 – 17.00

Pris: kr 1.500 (inkluderer lunsj).

Meld deg på her:  Telefon 55 32 32 30, eller: post@speaklab.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *